Blog yazmayı seviyorum kendimce paylasimlarim olacak hayatın içinde ne varsa onları paylaşacagım bazen tatlı bazen tuzlu bazende hüzünlü işte hayatimizin özeti
Wikipedia
Arama sonuçları
20 Temmuz 2011 Çarşamba
aglayan kek tarifi
malzemeler
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Kreması1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Sosu
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz. Afiyet olsun
fırında köfteli patetes
Bizim evde , diyet havası sürekli oldugu için pişirdigim yemeklerde diyet havasına uymaktalar
Köftelik kıymayı bildigimiz kuru köfte gibi hazırlayalım
Patetesleri kızartmalık gibi dilimleyip fırın tepsisi içine yaglı kagıt seriyorum onun üstüne tuzlayıp biberlediginiz patetesleri ve köfteleri dizin.
Tepsinin üstüne biraz sıvıyag gezdirin
Domates ve biberle süsleyin ,közlenmiş gibi çok güzel oluyor hem saglıklı hemde kolay bir yemek .
Afiyet olsun..........
10 Temmuz 2011 Pazar
9 Temmuz 2011 Cumartesi
kayseri pastırması yapımı
etleri tuzlayıp süzgeç içine koyuyoruz bu şekilde etleri her gün karıştırıp
alt üst ederek iki veya üç gün üstüne agırlık koyarak bekletiyoruz
evde olan malzemeler agırlık için çok uygun etler suyunu alttaki tencereye
salıyor zaten çok fazla bir su da salmıyor
etleri karşılıklı delip birbirine baglama işini yapıp bir günde çemende
bekletip direk güneş almayan bir yere asıyoruz
bu şekilde en fazla on gün kalıyor pastırmanın dışındaki çemenler
kuruyunca poşetleyip derin dondurucuya kaldırıyoruz
ince ince dilimleyip üstüne yumurta kırıp afiyetle yiyoruz
yapımı çok kolay ve tadıda çok lezzetli çemen unu bulabilirseniz mutlaka deneyin
not:eski resimlerim zaman içinde silinmiş sizler için yeniden yaptıgım pastırma resimlerini koydum
25 Haziran 2011 Cumartesi
doga üstü açıklanamayan olaylar
22 Haziran 2011 Çarşamba
yavru kediler için yuva
Komşumuzun dükkanına annesi yavrulamış bir müddet sonra anneleri gelmeyince komşum eve getirmiş anneleri muhtemelen ölmüş.
Bakamayınca ben aldım şimdiye kadar süt anneligi yaptım tabaktan yemeye başladılar.
3 aylık oyuncu ve tuvalet egitimi var
Evde ayrıca büyük erkek kedim var ayrı odada tutuyorum kıskanıyor ve ısıryor yavruları
Benim kuzularımı sahiplenecek sevecek bir aile arıyorum kayseri içine yuvalandırılacaktır
İrtibat için 5058402596 arayabilirsiniz
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
-
kuzu but biraz tuz atıp folyoya sıkıca sardım fırında 2.5 -3 saat kaldıktan sonra böyle kızardı iyice kızarsın d...
-
Malzemeler : 1 litre süt 1 su b.toz şeker 2 çorba k.kakao 2.5 çorba k.un 1 yumurta sarısı 1 çorba k.tereyağı 2 çorba k.damla çikolat...