Wikipedia

Arama sonuçları

20 Temmuz 2011 Çarşamba

aglayan kek tarifi























malzemeler

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Kreması1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Sosu
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Posted by Picasa

fırında köfteli patetes


Posted by Picasa

Bizim evde , diyet havası sürekli oldugu için pişirdigim yemeklerde diyet havasına uymaktalar
Köftelik kıymayı bildigimiz kuru köfte gibi hazırlayalım
Patetesleri kızartmalık gibi dilimleyip fırın tepsisi içine yaglı kagıt seriyorum onun üstüne tuzlayıp biberlediginiz patetesleri ve köfteleri dizin.
Tepsinin üstüne biraz sıvıyag gezdirin
Domates ve biberle süsleyin ,közlenmiş gibi çok güzel oluyor hem saglıklı hemde kolay bir yemek .
Afiyet olsun..........

9 Temmuz 2011 Cumartesi

kayseri pastırması yapımı



etleri tuzlayıp süzgeç içine koyuyoruz bu şekilde etleri her gün karıştırıp
alt üst ederek iki veya üç gün üstüne agırlık koyarak bekletiyoruz
evde olan malzemeler agırlık için çok uygun etler suyunu alttaki tencereye
salıyor zaten çok fazla bir su da salmıyor
etleri karşılıklı delip birbirine baglama işini yapıp bir günde çemende
bekletip direk güneş almayan bir yere asıyoruz
bu şekilde en fazla on gün kalıyor pastırmanın dışındaki çemenler
kuruyunca poşetleyip derin dondurucuya kaldırıyoruz
ince ince dilimleyip üstüne yumurta kırıp afiyetle yiyoruz
yapımı çok kolay ve tadıda çok lezzetli çemen unu bulabilirseniz mutlaka deneyin
not:eski resimlerim zaman içinde silinmiş sizler için yeniden yaptıgım pastırma resimlerini koydum

Kedim Niyazi