Wikipedia

Arama sonuçları

23 Kasım 2012 Cuma

Bereketli aşure



MALZEMELER

4 su bardagı aşurelik bugday
1 su bardagı nohut
1 su bardagı fasulye
1 su bardagı pirinç
1 su bardagı çekirdeksiz üzüm
1 su bardagı kuru kayısı
10 adet karanfil
4 su bardagı toz şeker
1/2 su bardagı fındık(cevizde olur ama önce kabuklarının soyulması lazım aşuremizi karartmasın diye)
1 çay kaşıgı tuz
1 yemek kaşıgı nişasta
3 adet portakal kabugu (kare kesilip acı suyu gidene kadar 3-4 defa kaynatılır) süslemek için arzuya göre ceviz içi badem ,toz tarçın


YAPILIŞI
Kuru olan malzemeleri akşamdan güzelce ıslatalım Hepsini ayrı ayrı düdüklü tencerde pişirelim pirinç ve kayısı üzümleri tencerde kaynatalım çok ezilmesinler diye ,ben pirinçide iyice özleşmiş seviyorum fazla pişiririm Gelelim en zevkli aşamamıza Bütün malzemeleri büyük bir tencere içine alıp hafif sulu kıvamda kısık ateşte kaynatıyoruz Bir çay kaşıgı nişastamızı bir bardak soguk suda ezip tencereye katıyoruz bu arada şekeri ve portakal kabuklarını üzüm kayısı ve bir çay kaşıgı tuzumuzu ekliyoruz Bir müddet daha kaynatıp aşuremizi servis tabaklarına alıyoruz Servis tabagına aldıgınız aşureyi iri kıyılmış badem içi ,ceviz ve tarçınla süsleyip afiyetle yiyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kedim Niyazi