Yeğenimim yaptığı gelin ve damat resmi
Blog yazmayı seviyorum kendimce paylasimlarim olacak hayatın içinde ne varsa onları paylaşacagım bazen tatlı bazen tuzlu bazende hüzünlü işte hayatimizin özeti
Wikipedia
Arama sonuçları
23 Nisan 2015 Perşembe
Leyle-i Regâib
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez: Bunlar: Recebin ilk Cuma gecesi, Şabanın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi.”(Camiu’s-Sagîr, c. III, s. 454.) |
Regaib kandili, dini literatürümüzde “üç aylar” olarak bilinen rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevîyât mevsimine girdiğimizin habercisidir. Regaib, elde edilmesi arzu edilen değerler, ihsanı bol, arzu edilen büyük sevap anlamlarına gelir.
Receb ayının ilk Cuma gecesine “Leyle-i Regâib” denir. bu gece, Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, duaların kabul edildiği bir mübarek gecedir. Peygamber Efendimiz, bazı gecelerde duaların reddedilmeyeceğine dair şöyle buyurmuştur: ““Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez: Bunlar: Recebin ilk Cuma gecesi, Şabanın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi.” (Camiu’s-Sagîr, c. III, s. 454.)
Regaib gecesi, mübarek bir gecedir. Zaten Regaib, nefis, arzu edilen, bahası ağır, ihsan ve lütfu bol anlamına gelen “Râgibi’nin” çoğuludur. Bu geceyi ibadetle ihya etmenin sevabı pek çoktur.(Altınoluk Dergisi, Dr. Kerim Buladı, Temmuz-2008)
|
19 Şubat 2013 Salı
23 Kasım 2012 Cuma
Bereketli aşure
MALZEMELER
4 su bardagı aşurelik bugday
1 su bardagı nohut
1 su bardagı fasulye
1 su bardagı pirinç
1 su bardagı çekirdeksiz üzüm
1 su bardagı kuru kayısı
10 adet karanfil
4 su bardagı toz şeker
1/2 su bardagı fındık(cevizde olur ama önce kabuklarının soyulması lazım aşuremizi karartmasın diye)
1 çay kaşıgı tuz
1 yemek kaşıgı nişasta
3 adet portakal kabugu (kare kesilip acı suyu gidene kadar 3-4 defa kaynatılır) süslemek için arzuya göre ceviz içi badem ,toz tarçın
YAPILIŞI
Kuru olan malzemeleri akşamdan güzelce ıslatalım Hepsini ayrı ayrı düdüklü tencerde pişirelim pirinç ve kayısı üzümleri tencerde kaynatalım çok ezilmesinler diye ,ben pirinçide iyice özleşmiş seviyorum fazla pişiririm Gelelim en zevkli aşamamıza Bütün malzemeleri büyük bir tencere içine alıp hafif sulu kıvamda kısık ateşte kaynatıyoruz Bir çay kaşıgı nişastamızı bir bardak soguk suda ezip tencereye katıyoruz bu arada şekeri ve portakal kabuklarını üzüm kayısı ve bir çay kaşıgı tuzumuzu ekliyoruz Bir müddet daha kaynatıp aşuremizi servis tabaklarına alıyoruz Servis tabagına aldıgınız aşureyi iri kıyılmış badem içi ,ceviz ve tarçınla süsleyip afiyetle yiyoruz
30 Ekim 2011 Pazar
12 Ekim 2011 Çarşamba
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
-
kuzu but biraz tuz atıp folyoya sıkıca sardım fırında 2.5 -3 saat kaldıktan sonra böyle kızardı iyice kızarsın d...
-
Malzemeler : 1 litre süt 1 su b.toz şeker 2 çorba k.kakao 2.5 çorba k.un 1 yumurta sarısı 1 çorba k.tereyağı 2 çorba k.damla çikolat...