Wikipedia

Arama sonuçları

9 Nisan 2022 Cumartesi

 


     Malzemeler

  •      100 gram güllaç (Küçük paket)
  •      750 gram süt
  •      250 gram şeker

     YAPILIŞI

  1. Süt ve şekeri bir kabın içerisine alıp, ocakta kaynatalım.
  2. Güllaçları tepsi yada borcama parlak yüzlerini tepsiye dizelim.
  3. Sıcak sütü güllaç yapraklarının üzerine gezdirelim ve diğer yaprakları tekrar üzerine serelim.
  4. Bütün yapraklar bitene kadar devam edelim.
  5. Artan sütü güllacın üzerine dökelim ve soğuması için kenara alalım.
  6. Güllaç soğuduktan sonra arzu ettiğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.


 

Domates Çorbası 

 Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tereyagı 
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet küçük yada iki adet büyük yaz domatesi
  • 1, 5 litre sıcak su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (domatesin ekşiliğini gidermek, kırmak için)
  • Karabiber
  • Kuru nane

 

Tandır Böreği 

 Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Su

Arasını Yağlamak İçin ;

  • 1 adet teremyağ
  • 1 çay bardağı tahin

İç Malzemeleri ;

  • 5-6 tane patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin ;

  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu


 



 Kayseri Mantısı  

Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 3 su bardağı un
  • Biraz tuz (soğuk suyla sert bir hamur yoğurun)

İçi İçin ;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Toz biber istenirse baharat (ben baharat koymuyorum etin tadını almasın diye)

Sosu İçin ;

  • 2 kaşık teremyağ
  • Toz biber
  • Arzu edilirse salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tarifim aynı zamanda nefis yemeklerde yayınlanmaktadır

6 Nisan 2022 Çarşamba

 Yogurtlu ananaslı kup 


Çok şeker içermeyen bu tarif, ramazan akşamlarının geç saatlerinde yeseniz bile sizi rahatsız etmeyecek hafif bir alternatif olacak.

MALZEMELER
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı labne peynir
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 ananas
1 çay bardağı iri badem

HAZIRLANIŞI
Süzme yoğurt, labne peynir, pudra şekeri ve vanilyayı çırpma kabına alın ve mikserle orta devirde 2 dakika çırpın.
Limon kabuğu rendesini de ekleyerek biraz daha çırpmaya devam edin.
Karışımın aralarına ananas ve badem koyarak kuplara paylaştırın.
Buzdolabında 1 saat bekletin.

alıntıdır


İncir uyutması şekersiz olması nedeniyle iftar sonrası hafif tatlı tüketmek isteyenler için vazgeçilmez olacak.

MALZEMELER
2,5 su bardağı süt
8 adet kuru incir
5 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi

HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayarak 15-20 dakika suyun içerisinde bekletin.
Daha sonra incirleri süzerek minik küpler halinde doğrayın.
Sütü tencereye alarak ısıtın.
Kaynama noktasına gelmeden ocağın üzerinden alın.
Isınmış sütü incirlerin üzerine ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
Kuplara koyun ve üstlerine 1 tatlı kaşığı ceviz koyarak kaşıkla hafifçe bastırın.
Kaselerin üzerini tepsi ve örtü ile kapatarak 2 saat dinlendirin.
Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın 

alıntıdır


 


              Fırında köfteli patates                              
 Malzemeler  
5-6 adet patates
3 adet domates
3-4 tane biber
300 gr köftelik et
1 yumurta
Ekmek içi 
Tuz ve baharatlar 
Yarım cay bardagı sıvı yag 
Yapılışı
 Kıymaya yumurta ekmek içi baharat ve tuz ekleyerek yogurup sekil verelim
Patatesleri elma dilim kesip fırın tepsisine yayalım üzerine tuz ve yag ekleyelim
Uzerine köfte ve domates biberleri dizip fırına verelim 
Kızarınca cıkaralım
 AFIYET OLSUN
Not isterseniz salçalı su ilave edip hafif sulu bir yemekde olabilir


Kedim Niyazi