Wikipedia

Arama sonuçları

9 Nisan 2022 Cumartesi

 


     Malzemeler

  •      100 gram güllaç (Küçük paket)
  •      750 gram süt
  •      250 gram şeker

     YAPILIŞI

  1. Süt ve şekeri bir kabın içerisine alıp, ocakta kaynatalım.
  2. Güllaçları tepsi yada borcama parlak yüzlerini tepsiye dizelim.
  3. Sıcak sütü güllaç yapraklarının üzerine gezdirelim ve diğer yaprakları tekrar üzerine serelim.
  4. Bütün yapraklar bitene kadar devam edelim.
  5. Artan sütü güllacın üzerine dökelim ve soğuması için kenara alalım.
  6. Güllaç soğuduktan sonra arzu ettiğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kedim Niyazi