İncir uyutması şekersiz olması nedeniyle iftar sonrası hafif tatlı tüketmek isteyenler için vazgeçilmez olacak.
MALZEMELER
2,5 su bardağı süt
8 adet kuru incir
5 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayarak 15-20 dakika suyun içerisinde bekletin.
Daha sonra incirleri süzerek minik küpler halinde doğrayın.
Sütü tencereye alarak ısıtın.
Kaynama noktasına gelmeden ocağın üzerinden alın.
Isınmış sütü incirlerin üzerine ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
Kuplara koyun ve üstlerine 1 tatlı kaşığı ceviz koyarak kaşıkla hafifçe bastırın.
Kaselerin üzerini tepsi ve örtü ile kapatarak 2 saat dinlendirin.
Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın
alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder