Wikipedia

Arama sonuçları

23 Kasım 2012 Cuma

Bereketli aşure



MALZEMELER

4 su bardagı aşurelik bugday
1 su bardagı nohut
1 su bardagı fasulye
1 su bardagı pirinç
1 su bardagı çekirdeksiz üzüm
1 su bardagı kuru kayısı
10 adet karanfil
4 su bardagı toz şeker
1/2 su bardagı fındık(cevizde olur ama önce kabuklarının soyulması lazım aşuremizi karartmasın diye)
1 çay kaşıgı tuz
1 yemek kaşıgı nişasta
3 adet portakal kabugu (kare kesilip acı suyu gidene kadar 3-4 defa kaynatılır) süslemek için arzuya göre ceviz içi badem ,toz tarçın


YAPILIŞI
Kuru olan malzemeleri akşamdan güzelce ıslatalım Hepsini ayrı ayrı düdüklü tencerde pişirelim pirinç ve kayısı üzümleri tencerde kaynatalım çok ezilmesinler diye ,ben pirinçide iyice özleşmiş seviyorum fazla pişiririm Gelelim en zevkli aşamamıza Bütün malzemeleri büyük bir tencere içine alıp hafif sulu kıvamda kısık ateşte kaynatıyoruz Bir çay kaşıgı nişastamızı bir bardak soguk suda ezip tencereye katıyoruz bu arada şekeri ve portakal kabuklarını üzüm kayısı ve bir çay kaşıgı tuzumuzu ekliyoruz Bir müddet daha kaynatıp aşuremizi servis tabaklarına alıyoruz Servis tabagına aldıgınız aşureyi iri kıyılmış badem içi ,ceviz ve tarçınla süsleyip afiyetle yiyoruz

21 Ağustos 2011 Pazar

İftar açtırmak ve misafirin önemi


Posted by Picasa

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“İbrahim'in ağırlanan misafirlerinin haberi sana geldi mi? (Bunlar meleklerdi.) Onlar İbrahim'in yanına girmişler, selam vermişlerdi. İbrahim de selamı almış, içinden, "Bunlar, yabancılar" demişti. Hemen ailesinin yanına giderek semiz bir dana (kebabını) getirmiş, Onların önüne koyup "Yemez misiniz?" demişti.” (Zâriyât, 24,25,26,27)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
"Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez." (Tirmizî, Savm 82. Nesâî, Cihâd 44; İbni Mâce, Sıyâm 45)

Enes (ra)'den nakledildiğine göre Nebî (sav), bir gün Sa'd İbni Ubâde'nin yanına geldi. Sa'd derhal bir parça ekmek ve zeytin çıkarıp Rasûlullah'a ikram etti. Nebî (sav) bunları yedikten sonra ona şöyle dua etti:
"Evinizde hep oruçlular iftar etsin, yemeğinizi iyiler yesin, melekler de duacınız olsun." (Ebû Dâvûd, Et'ime 54. İbni Mâce, Sıyâm 45)

11 Ağustos 2011 Perşembe

Evde iskender yapımı,Köfteli iskender













Posted by Picasa
Ailece bizim çok severek yedigimiz tadlardan biridir iskender
Kızım rahatsız oldugu için dışarı çıkamadıgım için evde hazırlıyorum
İskenderim herkes tarafındanda çok begeniliyor üstelik ekonomikde
ramazan için iftarlık hazırladıgım iskender tarifim

MALZEMELER
ince pide
bifteklik et
tereyagı
domates salçası
tuz
yogurt hazır yogurt
tozbiber
SOSUN HAZIRLANIŞI
Tavada az bir yagı kızdırın üzerine yarım çay kaşıgı kadar toz biber atın
Daha sonra  salça ilave edin kavurun salçayı biraz
Su ilave edip karıştırarak kaynatın birtaşım kaynaması yeter
Ekmekleri islatacagı için biraz sulu olsun sosunuz


YAPILIŞI

Etleri yaprak yaprak dograyıp kızgın bir tencereye atıp önce yüksek ateşte karıştırın sulanınca altını kısın pişmeye bırakın
Etler suyunu çekmeye yakın sızma zeytinyagı gezdirin biraz tuzunu atın
Tavada biberleri közleyin hemen pişiyorlar zaten
Domatesleri 2 santim kalınlıgında dilimleyip az yag koydugunuz tavada kapagı kapatıp pişirin
Pideleri kare kare dograyıp tabaga yerleştirin
Pidelerin üzerine etlerinizi yarleştirin
Domates ve biberleride yerleştirin
Bunların üzerine sosunuzu dökün çok aşırı dökmeyin fazla islanmasın
Kızdırdıgınız tereyagınıda üzerine gezdirin
Yan tarafına yogurt ekleyip servise sunun
AFİYET OLSUN .....
Bekliyorum yorumlarınızı :)

NOT:Aynı tarifi hazırladıgınız köftelerlede yapabilirsiniz köfteli iskender olur bazen bu şekildede yapıyorum ben

Kedim Niyazi