Wikipedia

Arama sonuçları

6 Haziran 2011 Pazartesi

Antep Baklavası

Malzemeler
1 kilo baklavalık un
3 tane yumurta
10 gr tuz (hamuru sağlamlaştırmak için)
2 bardak su
Yarım kilo nişasta
400 gram tereyağı veya margarin
1 kilo şeker
250 gr fıstık veya ceviz
Yemeğin Yapılışı
Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin. Hamuru sert bir hale gelene kadar yoğurduktan sonra üzerini ıslak ve temiz bir bezle örterek yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru leğenden çıkararak 12 eşit parçaya bölün ve üzerine nişasta serpip elinizle yassı hale getirin.Mermer bir zemin veya sofra üzerinde oklava veya merdaneyle hamurları olabildiğince ince bir şekilde açın.
Hamur açılırken sürekli olarak nişasta serpin. Açtığınız yufkaları tepsiye dizmeden önce çok hafif bir şekilde tepsiyi iyice yağlayın. Sonra birer birer yufkaları tepsiye dizin.
Yufkaları tepsiye dizerken her bir defasında daha önce kısık ateşte eritmiş olduğunuz tereyağına bir fırçayı batırarak yufkanın üzerine serpin.
Hamurun yarısını tepsiye döşedikten sonra fıstık veya cevizi güzel bir şekilde tepsiye yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde fıstıkların üzerine dizin. Bıçağın tersiyle tepsinin kenarından hamuru içeriye doğru sıkıştırın. Yine bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde (havuç dilimi, kare, dikdörtgen vb. gibi) dilimleyin.
Eritmiş olduğunuz yağı dilimlerin üzeri kapanacak şekilde dökün. Hazırladığınız baklavayı orta hararetli bir fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Bu süre içinde baklavanın içi pişecek ve yüzeyi de portakal rengini alacaktır.
Kadayıftaki gibi hazırladığınız şerbeti baklavayı fırından alır almaz sıcağı sıcağına ilave edin. Sonra yine soğumaya bırakın baklavanız hazırdır.
AFİYET OLSUN…

Supangle


Malzemeler :
1 litre süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.kakao
2.5 çorba k.un
1 yumurta sarısı
1 çorba k.tereyağı
2 çorba k.damla çikolata
3 muz
yarım kakaolu pandispanya keki
Keki ıslatmak için:
reçel ve su karışımı
Hazırlanışı :
Tencereye 1 litre süt alın.Üzerine su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao,2.5 çorba kaşığı unu alın.Üzerine 1 adet yumurta sarısı ekleyin.Supangleyi sürekli karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra 3 yada 4 dakika daha bekletin. Pandispanya kekini yuvarlak çemberler kullanarak yuvarlak şekillerçıkartın. Kaselerin içine kek parçalarını yerleştirin. Kek parçalarını reçel ve su ile ıslatın. 3 adet muz kesin.Kasedeki kek parçaların üzerine muz dilimleri ilave edin. Kaselere supangleyi ilave edin.Soğuduktan sonra servis edin.

KABAK TATLISI


Tarife geçiyim diyeceğim ama ben hiç bir zaman kabak tatlısını ölçüyle yapmam.
Ben kabakları küp küp kesip yayvan bi tencereye koyup üzerini örtecek kadar şeker ilave ediyorum ve çok az yani yarım su bardağı su koyup kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyorum.ve piştikten sonra servis edeceğim tabağa alıyorum.fındık ve cevizle süsleyip servis yapıyorum…

krem karemel


Benim kadar sizin de beğeneceğinizi umuyorum…
MALZEMELER:
*1 lt.süt
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta
* karamel için 5 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
* Süt,un,nişasta,şeker ve yumurtayı tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra sıcakken fincanlara dolduruyoruz.
*Diğer tarafta 5 kaşık şekeri ocakta karamel kıvamına gelene kadar kısık ateşte eritiyoruz.Ve daha sonra sıcakken fincandaki muhallebimizin üzerine döküyoruz.(döktüğümüz karamel zamanla fincanın kenarlarından aşağı akarak gördüğümüz rengi alacaktır)Dolapta 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun…

İNCİRLİ TATLI


Bu tatlıyı tavsiye ediyorum.Hem çok hafif hem de çok lezzetli.

Malzemeler
KEK
*6-7 adet kuru incir( suda ıslatılmış, ufak doğranmış)
*1 su bardağı fındık içi
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
*1,5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nescafe
*yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1lt süt
*5 yemek kaşığı toz şeker
*inmeye yakın 50gr margarin
*piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
yapılışı
*Kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Fındığı, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. En son inciri ekleyip 25-40 cm. ebatlarında dikdörtgen bir borcama döküyoruz ve 160C de pişiriyoruz (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
*Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapıyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.
*Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırıyoruz.
*Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine döküyoruz. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayıp buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.Sonra da üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun…

ayva tatlısı

Havalar soguk olunca insanın canı tatlı çekiyor, bu gün ben ayva tatlısı yaptım :)
Ayva Tatlısı
Ayva tatlisi icin gerekli olan malzemeler:
  • 4 ayva
  • 1 elma
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • Üzerine krema ya da kaymak
Ayva Tatlisi Yapilisi:
1. Ayvalar soyulur, ikiye bölünür. Ayvaların çekirdek yatakları çıkarılıp, temizlenir.
2. Tencereye ayvaların oyulmuş tarafları aşağı gelecek şekilde yerleştirilir. Tencereye birkaç ayva çekirdeği de konur.
3. Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe göre daha fazla olabilir) ilave edilip 1 su bardağı suyla kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.
4. Ayvalar pişerken elma rendelenir 2 yemek kaşığı toz şeker ile pişirilir.
5. Pişen ayvalar soğuyunca servis tabağına alınır, ortalarına elma rendesi ilave edilir. Servis yaparken üzerilerine krema ya da kaymak konur.
Afiyet Olsun

KADAYIF DOLMASI

Gereçler:
5 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi
yarım kilo Yaş kadayıf

Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Şurubu için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
Yapılışı:
Kadayıf Dolmasıöncelikle yağı bir tencerede kızdırın.Bu arada elimize bir miktar kadayıfımızı haleletikten sonra önceden dövülmüş ceviz içininden bir miktar koyun.Aynı dolma sarıyormuş gibi elinizde halledin.önceden iyice çırptığımız yumurtalaya bandırıp elinizde halledin.
daha sonra kızgın yağın içine her yaptığınızı atarak kızartın.Yumartaya bandırıp çıkarmamızın püf noktası ise
dolma şeklinde kadayıfımızın
dağılmasını önlemiş oluruz.
kızartığımız kadayıf dolmalarını hazırladığımız şerbetin içine atın.Bu işlemi
diğer tatlılar içinde yapın.

En sonunda servis tabağına alarak servis yapın.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Kedim Niyazi