Wikipedia

Arama sonuçları

6 Haziran 2011 Pazartesi

krem karemel


Benim kadar sizin de beğeneceğinizi umuyorum…
MALZEMELER:
*1 lt.süt
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta
* karamel için 5 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
* Süt,un,nişasta,şeker ve yumurtayı tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra sıcakken fincanlara dolduruyoruz.
*Diğer tarafta 5 kaşık şekeri ocakta karamel kıvamına gelene kadar kısık ateşte eritiyoruz.Ve daha sonra sıcakken fincandaki muhallebimizin üzerine döküyoruz.(döktüğümüz karamel zamanla fincanın kenarlarından aşağı akarak gördüğümüz rengi alacaktır)Dolapta 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kedim Niyazi