Wikipedia

Arama sonuçları

6 Haziran 2011 Pazartesi

KADAYIF DOLMASI

Gereçler:
5 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi
yarım kilo Yaş kadayıf

Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Şurubu için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
Yapılışı:
Kadayıf Dolmasıöncelikle yağı bir tencerede kızdırın.Bu arada elimize bir miktar kadayıfımızı haleletikten sonra önceden dövülmüş ceviz içininden bir miktar koyun.Aynı dolma sarıyormuş gibi elinizde halledin.önceden iyice çırptığımız yumurtalaya bandırıp elinizde halledin.
daha sonra kızgın yağın içine her yaptığınızı atarak kızartın.Yumartaya bandırıp çıkarmamızın püf noktası ise
dolma şeklinde kadayıfımızın
dağılmasını önlemiş oluruz.
kızartığımız kadayıf dolmalarını hazırladığımız şerbetin içine atın.Bu işlemi
diğer tatlılar içinde yapın.

En sonunda servis tabağına alarak servis yapın.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kedim Niyazi