Gereçler: | |
5 adet yumurta 1 su bardağı ceviz içi yarım kilo Yaş kadayıf Kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ Şurubu için: 4 su bardağı şeker 4 bardak su | |
Yapılışı: | |
öncelikle yağı bir tencerede kızdırın.Bu arada elimize bir miktar kadayıfımızı haleletikten sonra önceden dövülmüş ceviz içininden bir miktar koyun.Aynı dolma sarıyormuş gibi elinizde halledin.önceden iyice çırptığımız yumurtalaya bandırıp elinizde halledin. daha sonra kızgın yağın içine her yaptığınızı atarak kızartın.Yumartaya bandırıp çıkarmamızın püf noktası ise dolma şeklinde kadayıfımızın dağılmasını önlemiş oluruz. kızartığımız kadayıf dolmalarını hazırladığımız şerbetin içine atın.Bu işlemi diğer tatlılar içinde yapın. En sonunda servis tabağına alarak servis yapın. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN. |
Blog yazmayı seviyorum kendimce paylasimlarim olacak hayatın içinde ne varsa onları paylaşacagım bazen tatlı bazen tuzlu bazende hüzünlü işte hayatimizin özeti
Wikipedia
Arama sonuçları
6 Haziran 2011 Pazartesi
KADAYIF DOLMASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
kuzu but biraz tuz atıp folyoya sıkıca sardım fırında 2.5 -3 saat kaldıktan sonra böyle kızardı iyice kızarsın d...
-
Malzemeler : 1 litre süt 1 su b.toz şeker 2 çorba k.kakao 2.5 çorba k.un 1 yumurta sarısı 1 çorba k.tereyağı 2 çorba k.damla çikolat...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder