Wikipedia

Arama sonuçları

6 Haziran 2011 Pazartesi

İNCİRLİ TATLI


Bu tatlıyı tavsiye ediyorum.Hem çok hafif hem de çok lezzetli.

Malzemeler
KEK
*6-7 adet kuru incir( suda ıslatılmış, ufak doğranmış)
*1 su bardağı fındık içi
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
*1,5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nescafe
*yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1lt süt
*5 yemek kaşığı toz şeker
*inmeye yakın 50gr margarin
*piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
yapılışı
*Kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Fındığı, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. En son inciri ekleyip 25-40 cm. ebatlarında dikdörtgen bir borcama döküyoruz ve 160C de pişiriyoruz (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
*Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapıyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.
*Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırıyoruz.
*Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine döküyoruz. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayıp buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.Sonra da üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kedim Niyazi