Wikipedia

Arama sonuçları

6 Haziran 2011 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ



MALZEMELER: Keki için:

4 yumurta

1su bardağı şeker

1 su bardağı mavi haşhaş

1 su bardağı irmik

1 su bardağı sıvı yağ(asıl tarif boyle ama ben bir 2 parmaga yakın az kullanıyorum agır oluyor diye)

1 su bardagı un

1 paket kabartma tozu

Şerbet. , 2 su bardagı su, 2 su bardağı şeker, bir kaç damla limon

Kreması için: 1,5 fincan şeker, 2 fincan un,yarım litre süt

Ayrıca krem şanti ve bir bardak süt

YAPILIŞ: Yumurta ve şekeri öncelikle iyice cıptıktan sonra diger kek malzemelerinide katıp iyice çırpıyoruz ve dikdortgen borcamı yaglayıp bu karışımı fırında pişiriyoruz.

Diğer tarafta serbetini kaynatıyoruz ve sogumaya bırakıyoruz bu arada.

Bunları tamamladıktan sonra kek pişerken krema malzemeleri olan şeker un ve sütü muhallebi gibi pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Öte yandan 1 bardak sütle krem şantiyi çırpıyoruz.Krema soguduktan sonra krem şantiyi kremaya katıp tekrar cırpıyoruz. Pişen keki fırından cıkartıp kek sıcak şerbet soguk iken döküyoruz uzerine ve kek soguıduktan sonra kremayıda üzerine sürüyoruz. Süslemek için ben mavi haşhaş serpiyorum üzerine ama istege göre hindistan cevizide kulanabilirsiniz ancak haşhaş daha şık bir görüntü veriyor

Arkadaşlar ben bu tarifi birde üstteki krema yerine tavuk gogsu tatlıs kullanarak denedim oda cok güzel oluyor, her ikiside harika oluyor istediginizi deneyebilirsiniz.

Umarım yapar ve begenirsiniz şimdiden afiyet olsun ve yapan okuyucuların mesaj yazmalarını rica ediyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kedim Niyazi